Heraanleggen voor- en achtertuin

  • Klantnaam: Timo
  • Werk: Heraanleggen van de voor- en achtertuin
  • Duur: 10 mandagen
  • Datum: September 2015
  • Afmetingen voortuin: 5.20 m x 4.20 m
  • Afmetingen achtertuin: 5.20 m x 11.20 m
Tekening van de voor- en achtertuin

Eerste informatieve afspraak

Het eerste overleg was begin September waarbij de klant al snel zijn wensen aangaf. Deze wensen waren:

  • Er moet lekker veel ruimte zijn om te kunnen zitten
  • Makkelijk qua onderhoud
  • Sfeervol
  • De kleur binnen moest ook buiten gebruikt worden

De klant had zelf al een opzet gemaakt via tekenjetuin.nl en daar hebben we verder op kunnen doorwerken. We hebben gekeken waar we de opzet wat spannender konden maken zodat het een verrassende tuin zou worden

Tuin ontwerp

Bij de eerste opzet hebben we een scheiding gemaakt tussen een voor- en een achterterras. Het voorterras is vooral bedoeld om er met veel mensen te kunnen zitten. Het achterterras daar en tegen wilden we knusser houden. Hier is gekozen om het wat smaller te maken en het extra sfeer te geven met een pergola.

Tussen de terrassen ligt een overgang met aan de zijkanten een bak zodat de klant vrij kan zitten.

Om de kleuren van binnen te hanteren is gezocht naar tegels die hieraan voldeden.

"Ik had zelf al veel ideeë en dacht dat ik alles goed ontworpen had. Toch bleek uit de ontwerpen van Groen Natuurlijk dat het nog verrassender kon!"

Reactie klant

De klant was al zeer verrast met de eerste opzet. Vooral het idee van een pergola achter in de tuin viel erg in de smaak. Bij een 2de gesprek hebben we gesproken over verlichting en de planten.

Over de verlichting is goed nagedacht zodat het een sfeervol geheel wordt. Qua planten gaf de klant aan alleen wit, geel, oranje en rood bloeiende planten te willen hebben. Hierin kregen we verder de vrije hand.

Aanleg tuin 

De meeste rotzooi was door de klant verwijdert maar vooral in de voortuin lagen nog veel stenen en planten. Na het opruimen kon het opbouwen beginnen.

De aanleg verliep zonder problemen en we waren in 5 dagen klaar. Aangezien de klant er niet bij was hebben we dagelijks contact gehad om de voortgang te bespreken..

"Ik had niet verwacht dat alles zo snel zou gaan. Het was erg leuk om dagelijks de voortgang te kunnen zien."

Resultaat

Het is een mooie rustige tuin geworden die voldoet aan de wensen van de klant.

Zou u Groen Natuurlijk aanbevelen? JaNee
Welk cijfer geeft u Groen Natuurlijk 9

Het is allemaal zeer vlot en voorspoedig verlopen. Groen Natuurlijk heeft een verrassende en mooie tuin aangelegt die exact aan mijn verwachting voldoet. Zeker qua beplanting hebben ze me erg verrast. Ik ben heel erg blij met mijn goude- en witte regen en kan niet wachten totdat ik deze zie bloeien.